Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från sajterna i vårt nätverk.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
Stäng
Sök
Whitepapers från Bitdefender
Bitdefender
 
UTVALDA WHITEPAPERS
Dags att centrualisera säkerheten

Bitdefender 2016-01-18

Dags att centrualisera säkerheten
Nästan alla säkerhetssystem är skrivna för client–server. Gammalmodigt? Ja, och inte bara det. När företaget virtualiserar sina servrar skapar förra generationens säkerhetssystem en risk. Och de drar ner farten. I rena prestanda kostar det att ha säkerhet som behandlar varje virtuell server som en fysisk server. Plus att virtuella servrar byter plats. Varje gång det händer får skumma program en chans.
Så fungerar ryska cybervapnet

Bitdefender 2016-02-19

Så fungerar ryska cybervapnet
Hur fungerar en APT-attack egentligen? Hur väljer de cyberkriminella ut sina offer? Hur lägger de upp sin taktik och metodik? Vilka verktyg använder de och hur exekveras attacken? APT28 är, enligt författarna till detta whitepaper, ett rysk cybervapen fortfarande i funktion. Det har använts skarpt mot bland andra Ukraina och Spanien.
Antivirus värdelöst för datacenters?

Bitdefender 2016-01-20

Antivirus värdelöst för datacenters?
Virusskydd kostar för mycket i prestanda. Jo, det finns de som anser det – och lever därefter. Virtualisering kan dock bli den säkerhetsansvariges mardröm – och hackarnas önskedröm. Varje ny virtuell maskin – och vet någon hur många det finns – är en ny risk. Lösningen är inte ett antivirusprogram för varje virtuell maskin. Lösningen är en genomtänkt policy för autentisering, behörighet och strikt uppdelning av ansvarsområden.
KISSME - Säkerhet ska va enkelt

Bitdefender 2016-01-26

KISSME - Säkerhet ska va enkelt
Allt mer komplexa IT-system och miljöer gör punktlösningar allt mer hopplösa. Disparata säkerhetssystem blir till slut omöjliga att överblicka, och med komplexiteten ökar attackvektorerna. Säkerhetsansvariga behöver system för IT-säkerhet som är enkla, hanterbara och effektiva.
5 saker som gör IT-chefen irrelevant

Bitdefender 2016-04-04

5 saker som gör IT-chefen irrelevant
Paradoxalt nog är det tekniken som idag gör det möjligt för företagens avdelningar och anställda att runda IT-avdelningen och dess ansvariga chefer. Alla vet hur det funkar; om IT inte levererar de funktioner företagets medarbetare behöver, då skaffar de funktionerna på egen hand. Vissa kallar det ”Black IT”. Här presenteras fem områden IT-chefen behöver äga för att inte tappa i relevans.
Fel antivirus drar 36% mer CPU

Bitdefender 2016-01-26

Fel antivirus drar 36% mer CPU
Traditionella antimalware-lösningar i moderna virtualiserade miljöer är ingen optimal lösning. Tester och beräkningar visar att med antimalware som istället är anpassat för hypervisor-miljöer frigör resurser som kan användas till 20% fler virtuella maskiner - per värdmaskin.
Därför är heuristik hett igen

Bitdefender 2016-04-06

Därför är heuristik hett igen
Förr kunde man slå av/på heuristiken i sitt antivirus. Ja jösses, det var nog en och annan som drog på smilbanden. Nej, signaturbaserat skulle det vara. Några år senare är det precis tvärt om: signaturbaserad antivirus känns föråldrad, eller i alla fall otillräckligt, och heuristik är stekhett. Varför? För att det intressanta är inte vilka hot som finns nu, utan vilka som finns i morgon. Och hackarna är inte ute efter att infektera dig, de är ute efter att ruinera dig.

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Dario Nazemson | Om cookies, personuppgifter & copyright
Magnus Ladulåsgatan 65, 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 | Copyright © 2018 International Data Group