Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
  • TechWorldFör it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
  • Topp100Sveriges bästa sajter och nättjänster.
Stäng
Sök
Whitepapers från Conscia
Conscia
 
UTVALDA WHITEPAPERS
Krypteringens mörka baksida

Conscia 2020-08-27

Krypteringens mörka baksida
Problemet med kryptering är att andra gör det. Ändpunktskryptering gör att brandväggar och virusskydd blir ordblinda – de kan inte se skillnad på legitima meddelanden och attackbärare. Allt blir obegripliga teckensträngar som dekrypteras först hos slutmottagaren. ”The internet goes dark”, heter det. Därför behövs ett nytt perspektiv på IT-säkerhet. I detta whitepaper ger Conscia råd om hur man rustar IT-säkerheten för det krypterade internet.
Vad är AIOps? En guide till AI för IT-avdelningen

Conscia 2021-03-04

Vad är AIOps? En guide till AI för IT-avdelningen
Det är idag omöjligt för en mänsklig hjärna att överblicka alla system som är sammankopplade i våra IT-miljöer, och förstå hur de påverkar varandra. En komplex IT-miljö skapar risker, och IT-tekniker behöver ständigt vara beredda att rycka ut. AI är idag ett kraftfullt verktyg för att övervaka och förebygga problem i IT-miljön – och ge teknikerna mer tid till värdeskapande arbete.
Så lyckas du med multifaktorautentisering

Conscia 2021-03-01

Så lyckas du med multifaktorautentisering
Cyberskurkarnas främsta resurs är anställda som handskas vårdslöst med lösenord. Och om en angripare kommer över ett lösenord till ditt företagsnätverk – hur stor skada kan han eller hon göra? Alla vet att multifaktorsautentisering, MFA, ger förhöjt skydd. Problemet är att användarna kan se MFA som onödigt extra besvär. Här berättar Conscia hur du inför MFA med minsta möjliga krångel.
Magin med molnstyrda Meraki-nätverk

Conscia 2020-12-14

Magin med molnstyrda Meraki-nätverk
Detta White paper belyser möjligheterna med att använda molnet som styrningsplattform för nätverks- och säkerhetsplattformar. Molnet utmanar definitivt i frågan om hanteringen av infrastruktur verkligen är till för verksamhetens nytta eller rentav har blivit ett självändamål för de stundtals hårt belastade IT-avdelningarna!
Säker e-post ger säkra företag

Conscia 2020-10-12

Säker e-post ger säkra företag
Den genomsnittlige kontorsarbetaren skickar ungefär 40 mejl per dag och tar emot ungefär 120. Det skulle krävas en supermänniska för att hinna granska alla inkommande mejl i detalj, och de flesta som jobbar på kontor är inte supermänniskor. Det här är den grundläggande anledningen till att e-post är ett populärt verktyg för cyberbrottslingar, på flera olika sätt.
[guide] SD-WAN på en kvart

Conscia 2021-02-01

[guide] SD-WAN på en kvart
Traditionell teknik gör att stegrade förväntningar på företagens långdistansnätverk leder till mer komplexitet – och allt högre kostnader. En genomgripande lösning är mjukvarudefinierade nätverk (SD-WAN). SD-WAN innebär att all utrustning övervakas och hanteras centralt – från en enda bildskärm. Läs allt om för- och nackdelar med SD-WAN i detta whitepaper från Conscia.
Vem ser över säkerheten när du arbetar på distans?

Conscia 2021-04-06

Vem ser över säkerheten när du arbetar på distans?
En modern arbetsplats är inte längre en specifik plats, allt fler arbetar på distans från till exempel bostaden, kaféer eller delade kontorsmiljöer nära hemmet. Verksamhetens applikationer som den anställde behöver åtkomst till har historiskt funnits i ett lokalt datacenter som hanteras av företaget, de allra flesta är idag mitt i en stor transformation som innebär att applikationer förflyttas till publika molntjänster och nås via internet, en verklighet som många organisationer står inför.
Kan IoT-säkerhet bli IDIoT-säker?

Conscia 2021-02-24

Kan IoT-säkerhet bli IDIoT-säker?
Människor är den felande länken i Internet of Things – IoT. Med IoT sköter teknisk utrustning sig själv genom att utbyta data från sensorer. Det sänker kostnader och höjer produktiviteten, men det öppnar också för industrispionage och sabotage – kanske dödsfall. När någon – en människa – till sist reagerar mot något avvikande kan det vara för sent. Här beskriver Conscia hur man utifrån ett övergripande perspektiv gör Internet of Things säkrare och tryggare.
Så segmenterar du ditt industrinätverk

Conscia 2020-08-31

Så segmenterar du ditt industrinätverk
För den som vill sabotera ett industriellt IT-system finns det många angreppspunkter. De systemen är ju inte längre åtskilda från internet, och IoT har gett angripare nya ingångar. I detta whitepaper från Conscia beskrivs hur du reducerar skaderiskerna genom att segmentera nätverket med utgångspunkt från den etablerade Purdue-modellen.

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Dario Nazemson | Om cookies, personuppgifter & copyright
Magnus Ladulåsgatan 65, 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 | Copyright © 2018 International Data Group