Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
Stäng
Sök
Whitepapers från Conscia
Conscia
 
UTVALDA WHITEPAPERS
Krypteringens mörka baksida

Conscia 2020-08-27

Krypteringens mörka baksida
Problemet med kryptering är att andra gör det. Ändpunktskryptering gör att brandväggar och virusskydd blir ordblinda – de kan inte se skillnad på legitima meddelanden och attackbärare. Allt blir obegripliga teckensträngar som dekrypteras först hos slutmottagaren. ”The internet goes dark”, heter det. Därför behövs ett nytt perspektiv på IT-säkerhet. I detta whitepaper ger Conscia råd om hur man rustar IT-säkerheten för det krypterade internet.
Kan IoT-säkerhet bli IDIoT-säker?

Conscia 2021-02-24

Kan IoT-säkerhet bli IDIoT-säker?
Människor är den felande länken i Internet of Things – IoT. Med IoT sköter teknisk utrustning sig själv genom att utbyta data från sensorer. Det sänker kostnader och höjer produktiviteten, men det öppnar också för industrispionage och sabotage – kanske dödsfall. När någon – en människa – till sist reagerar mot något avvikande kan det vara för sent. Här beskriver Conscia hur man utifrån ett övergripande perspektiv gör Internet of Things säkrare och tryggare.
Magin med molnstyrda Meraki-nätverk

Conscia 2020-12-14

Magin med molnstyrda Meraki-nätverk
Detta White paper belyser möjligheterna med att använda molnet som styrningsplattform för nätverks- och säkerhetsplattformar. Molnet utmanar definitivt i frågan om hanteringen av infrastruktur verkligen är till för verksamhetens nytta eller rentav har blivit ett självändamål för de stundtals hårt belastade IT-avdelningarna!
WANsinnigt bra molntjänst förhöjer använderupplevelsen

Conscia 2021-03-30

WANsinnigt bra molntjänst förhöjer använderupplevelsen
När är applikationer flyttas till publika moln ställs nya krav på trafikflöden och säkerhet. Trafiken bör ej längre transporteras in till ett centralt datacenter, utan flyttas närmare användaren och nya typer av mera effektiva leveranssätt bör nyttjas när trafiken skall nå Internet. SD-WAN som molntjänst är en smidig, säker och snabb lösning.
Få koll på skadlig kod snabbt och öka värdet för IT

Conscia 2021-06-14

Få koll på skadlig kod snabbt och öka värdet för IT
Med tusentals dagliga attacker, och användare som inte alla är säkerhetsexperter krävs en ny typ av säkerhet. En plattform som direkt märker exakt i vilka delar av applikationer som fått in skadlig kod och som kan agera mot dem med viss automatik och snabbhet. Upptäck en ny nivå av visibilitet och nätverkssäkerhet i Emanuel Lipschütz white paper om Cisco/AppDynamics Secure Application.
Stoppa cyberattacken innan du upptäcker den

Conscia 2021-03-01

Stoppa cyberattacken innan du upptäcker den
När ditt företag upptäcker en allvarlig IT-attack har den ofta varit i systemet i månader. Och det betyder att ditt företag troligen inte var första angreppsmålet – IT-attacker är sällan engångsföreteelser. Därför, skriver Conscia, finns det goda skäl att lägga ut IT-säkerheten på ett externt center. Ett som upptäcker och stoppar hot tidigt, inte bara genom att bevaka vad som händer i kundens system, utan genom att följa attackbilden världen över.
Analys med AI – måste det vara så dyrt?

Conscia 2020-11-30

Analys med AI – måste det vara så dyrt?
När bara en femtedel av alla data finns i ordnade databaser finns kritisk information gömd i de återstående 80 procenten. Alltså: i ostrukturerade data. Och bästa verktygen för att vaska fram guldkorn i de snabbt växande datamängderna bygger på artificiell intelligens. Men: har företagsnätverk rätt kapacitet för AI-analys – helst i realtid? Här presenterar Conscia en lösning som tillför den kapacitet som behövs.
Datalagring är digitaliseringens motor – är er framtidssäkrad?

Conscia 2021-02-19

Datalagring är digitaliseringens motor – är er framtidssäkrad?
Behoven av datalagring – i det egna datacentret, i det publika molnet och i hybridmoln fortsätter öka snabbt. Den snabba utvecklingen gör att alla stora infrastrukturbeslut riskerar att bli dyra i längden. Därför har Conscias partner Pure Storage, känd för sina populära Flash/SSD-lagringslösningar, tagit fram en extremt flexibel lösning. Tänk en licens för olika typer av lagring i olika miljöer – men där du betalar efter användning och administrerar med samma samling verktyg.
Säker e-post ger säkra företag

Conscia 2020-10-12

Säker e-post ger säkra företag
Den genomsnittlige kontorsarbetaren skickar ungefär 40 mejl per dag och tar emot ungefär 120. Det skulle krävas en supermänniska för att hinna granska alla inkommande mejl i detalj, och de flesta som jobbar på kontor är inte supermänniskor. Det här är den grundläggande anledningen till att e-post är ett populärt verktyg för cyberbrottslingar, på flera olika sätt.

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Dario Nazemson | Om cookies, personuppgifter & copyright
Magnus Ladulåsgatan 65, 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 | Copyright © 2018 International Data Group