Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
Stäng
Sök
Whitepapers från Conscia
Conscia
 
UTVALDA WHITEPAPERS
Analys med AI – måste det vara så dyrt?

Conscia 2020-11-30

Analys med AI – måste det vara så dyrt?
När bara en femtedel av alla data finns i ordnade databaser finns kritisk information gömd i de återstående 80 procenten. Alltså: i ostrukturerade data. Och bästa verktygen för att vaska fram guldkorn i de snabbt växande datamängderna bygger på artificiell intelligens. Men: har företagsnätverk rätt kapacitet för AI-analys – helst i realtid? Här presenterar Conscia en lösning som tillför den kapacitet som behövs.
Vem ser över säkerheten när du arbetar på distans?

Conscia 2021-04-06

Vem ser över säkerheten när du arbetar på distans?
En modern arbetsplats är inte längre en specifik plats, allt fler arbetar på distans från till exempel bostaden, kaféer eller delade kontorsmiljöer nära hemmet. Verksamhetens applikationer som den anställde behöver åtkomst till har historiskt funnits i ett lokalt datacenter som hanteras av företaget, de allra flesta är idag mitt i en stor transformation som innebär att applikationer förflyttas till publika molntjänster och nås via internet, en verklighet som många organisationer står inför.
Säkerhetskopiering av data i molnet och lokalt

Conscia 2021-09-28

Säkerhetskopiering av data i molnet och lokalt
När de hybrida IT-miljöerna med såväl egna datacenter som flera molntjänster växer ökar behovet av en snabb, säker och enhetlig lösning för säkerhetskopiering (backup). När Ransomware blir vardagsmat blir behovet affärskritiskt. Conscia erbjuder med Rubrik CDM och Rubrik Polaris en enhetlig lösning för säkerhetskopiering överallt – som Appliance eller tjänst, i ett gränssnitt med automation.
Vad är AIOps? En guide till AI för IT-avdelningen

Conscia 2021-03-04

Vad är AIOps? En guide till AI för IT-avdelningen
Det är idag omöjligt för en mänsklig hjärna att överblicka alla system som är sammankopplade i våra IT-miljöer, och förstå hur de påverkar varandra. En komplex IT-miljö skapar risker, och IT-tekniker behöver ständigt vara beredda att rycka ut. AI är idag ett kraftfullt verktyg för att övervaka och förebygga problem i IT-miljön – och ge teknikerna mer tid till värdeskapande arbete.
Stoppa cyberattacken innan du upptäcker den

Conscia 2021-03-01

Stoppa cyberattacken innan du upptäcker den
När ditt företag upptäcker en allvarlig IT-attack har den ofta varit i systemet i månader. Och det betyder att ditt företag troligen inte var första angreppsmålet – IT-attacker är sällan engångsföreteelser. Därför, skriver Conscia, finns det goda skäl att lägga ut IT-säkerheten på ett externt center. Ett som upptäcker och stoppar hot tidigt, inte bara genom att bevaka vad som händer i kundens system, utan genom att följa attackbilden världen över.
WANsinnigt bra molntjänst förhöjer använderupplevelsen

Conscia 2021-03-30

WANsinnigt bra molntjänst förhöjer använderupplevelsen
När är applikationer flyttas till publika moln ställs nya krav på trafikflöden och säkerhet. Trafiken bör ej längre transporteras in till ett centralt datacenter, utan flyttas närmare användaren och nya typer av mera effektiva leveranssätt bör nyttjas när trafiken skall nå Internet. SD-WAN som molntjänst är en smidig, säker och snabb lösning.
Säker e-post ger säkra företag

Conscia 2020-10-12

Säker e-post ger säkra företag
Den genomsnittlige kontorsarbetaren skickar ungefär 40 mejl per dag och tar emot ungefär 120. Det skulle krävas en supermänniska för att hinna granska alla inkommande mejl i detalj, och de flesta som jobbar på kontor är inte supermänniskor. Det här är den grundläggande anledningen till att e-post är ett populärt verktyg för cyberbrottslingar, på flera olika sätt.
Så lyckas du med multifaktorautentisering

Conscia 2021-03-01

Så lyckas du med multifaktorautentisering
Cyberskurkarnas främsta resurs är anställda som handskas vårdslöst med lösenord. Och om en angripare kommer över ett lösenord till ditt företagsnätverk – hur stor skada kan han eller hon göra? Alla vet att multifaktorsautentisering, MFA, ger förhöjt skydd. Problemet är att användarna kan se MFA som onödigt extra besvär. Här berättar Conscia hur du inför MFA med minsta möjliga krångel.
[guide] SD-WAN på en kvart

Conscia 2021-02-01

[guide] SD-WAN på en kvart
Traditionell teknik gör att stegrade förväntningar på företagens långdistansnätverk leder till mer komplexitet – och allt högre kostnader. En genomgripande lösning är mjukvarudefinierade nätverk (SD-WAN). SD-WAN innebär att all utrustning övervakas och hanteras centralt – från en enda bildskärm. Läs allt om för- och nackdelar med SD-WAN i detta whitepaper från Conscia.

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Dario Nazemson | Om cookies, personuppgifter & copyright
Magnus Ladulåsgatan 65, 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 | Copyright © 2018 International Data Group