Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
  • TechWorldFör it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
  • Topp100Sveriges bästa sajter och nättjänster.
Stäng
Sök
Whitepapers från Conscia
Conscia
 
UTVALDA WHITEPAPERS
Så segmenterar du ditt industrinätverk

Conscia 2020-08-31

Så segmenterar du ditt industrinätverk
För den som vill sabotera ett industriellt IT-system finns det många angreppspunkter. De systemen är ju inte längre åtskilda från internet, och IoT har gett angripare nya ingångar. I detta whitepaper från Conscia beskrivs hur du reducerar skaderiskerna genom att segmentera nätverket med utgångspunkt från den etablerade Purdue-modellen.
Analys med AI – måste det vara så dyrt?

Conscia 2020-11-30

Analys med AI – måste det vara så dyrt?
När bara en femtedel av alla data finns i ordnade databaser finns kritisk information gömd i de återstående 80 procenten. Alltså: i ostrukturerade data. Och bästa verktygen för att vaska fram guldkorn i de snabbt växande datamängderna bygger på artificiell intelligens. Men: har företagsnätverk rätt kapacitet för AI-analys – helst i realtid? Här presenterar Conscia en lösning som tillför den kapacitet som behövs.
Lösenord OCH app – måste vi?

Conscia 2020-06-12

Lösenord OCH app – måste vi?
Cyberskurkarnas främsta resurs är anställda som handskas vårdslöst med lösenord. Och om en angripare kommer över ett lösenord till ditt företagsnätverk – hur stor skada kan han eller hon göra? Alla vet att multifaktorsautentisering, MFA, ger förhöjt skydd. Problemet är att användarna kan se MFA som onödigt extra besvär. Här berättar Conscia hur du inför MFA med minsta möjliga krångel.
Magin med molnstyrda Meraki-nätverk

Conscia 2020-12-14

Magin med molnstyrda Meraki-nätverk
Detta White paper belyser möjligheterna med att använda molnet som styrningsplattform för nätverks- och säkerhetsplattformar. Molnet utmanar definitivt i frågan om hanteringen av infrastruktur verkligen är till för verksamhetens nytta eller rentav har blivit ett självändamål för de stundtals hårt belastade IT-avdelningarna!
Krypteringens mörka baksida

Conscia 2020-08-27

Krypteringens mörka baksida
Problemet med kryptering är att andra gör det. Ändpunktskryptering gör att brandväggar och virusskydd blir ordblinda – de kan inte se skillnad på legitima meddelanden och attackbärare. Allt blir obegripliga teckensträngar som dekrypteras först hos slutmottagaren. ”The internet goes dark”, heter det. Därför behövs ett nytt perspektiv på IT-säkerhet. I detta whitepaper ger Conscia råd om hur man rustar IT-säkerheten för det krypterade internet.
Wifi 6 - så funkar det

Conscia 2020-12-14

Wifi 6 - så funkar det
Ju fler användare ett företag har desto mer effekt får det ut av sitt wifi6-nätverk. Varje enhet får inte nödvändigtvis bättre hastighet än i ett högkvalitativt nätverk med dagens teknik, men däremot kommer de att ha kvar sin toppfart på ett stabilt nätverk även när många är uppkopplade på nätet samtidigt. För företag med många anställda, eller för verksamheter med många uppkopplade enheter, som exempelvis arenor, hotell, sjukhus eller retailverksamhet, är vinsterna därför mycket stora. Detta förutsätter givetvis att både infrastruktur och klienter har wifi6-stöd. Läs mer i följande whitepaper från Conscia.
Säker e-post ger säkra företag

Conscia 2020-10-12

Säker e-post ger säkra företag
Den genomsnittlige kontorsarbetaren skickar ungefär 40 mejl per dag och tar emot ungefär 120. Det skulle krävas en supermänniska för att hinna granska alla inkommande mejl i detalj, och de flesta som jobbar på kontor är inte supermänniskor. Det här är den grundläggande anledningen till att e-post är ett populärt verktyg för cyberbrottslingar, på flera olika sätt.
Soppa cyberattacken innan du upptäcker den

Conscia 2020-10-06

Soppa cyberattacken innan du upptäcker den
När ditt företag upptäcker en allvarlig IT-attack har den ofta varit i systemet i månader. Och det betyder att ditt företag troligen inte var första angreppsmålet – IT-attacker är sällan engångsföreteelser. Därför, skriver Conscia, finns det goda skäl att lägga ut IT-säkerheten på ett externt center. Ett som upptäcker och stoppar hot tidigt, inte bara genom att bevaka vad som händer i kundens system, utan genom att följa attackbilden världen över.
Säkerhetsutmaningar med IoT

Conscia 2020-08-28

Säkerhetsutmaningar med IoT
Människor är den felande länken i Internet of Things – IoT. Med IoT sköter teknisk utrustning sig själv genom att utbyta data från sensorer. Det sänker kostnader och höjer produktiviteten, men det öppnar också för industrispionage och sabotage – kanske dödsfall. När någon – en människa – till sist reagerar mot något avvikande kan det vara för sent. Här beskriver Conscia hur man utifrån ett övergripande perspektiv gör Internet of Things säkrare och tryggare.

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Dario Nazemson | Om cookies, personuppgifter & copyright
Magnus Ladulåsgatan 65, 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 | Copyright © 2018 International Data Group