Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från sajterna i vårt nätverk.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
Stäng
Sök
Whitepapers från F-Secure
F-Secure
 
UTVALDA WHITEPAPERS
Så oskadliggör du en framgångsrik attack

F-Secure 2019-09-09

Så oskadliggör du en framgångsrik attack
Angripare behöver bara lyckas en gång av hundra. Men en organisation vill stoppa attacker även den hundrade gången. Och attacker med traditionella skadeprogram börjar bli ovanliga – det finns mer svårupptäckta metoder. Därför, skriver F-Secure, är det dags att se IT-säkerhet i nytt ljus. Utmaningen är att oskadliggöra angriparen som har lyckats efter 99 försök.
Gör som hackarna – jaga sårbarheter

F-Secure 2021-09-21

Gör som hackarna – jaga sårbarheter
Upptäck svagheterna i ditt system innan någon annan gör det. Grundtanken är enkel. Tänk som en hackare. Threat hunting – cyberhotjakt – är det proaktiva skyddet för it-system. Men vad innebär threat hunting i praktiken? I detta utförliga whitepaper reder F-Secure ut vanliga missförstånd om cyberhotjakt.
Vem skulle vilja hacka en massafabrik?

F-Secure 2019-09-06

Vem skulle vilja hacka en massafabrik?
Att ansluta industrins IT till internet är att be om trubbel. För industriella IT-system är sällan utvecklade med tanke på säkerhet. Men – varför skulle någon vilja angripa en fabrik? Angriparna är sällan ”vanliga” hackare, utan statsstödda grupper och organiserad brottslighet. Här beskriver F-Secure, steg för steg, hur en angripare efter ingående förarbete genomför sabotage mot en pappersmassefabrik.
Räkna med en ransomware attack – utan siffror

F-Secure 2021-10-25

Räkna med en ransomware attack – utan siffror
Efteråt är sannolikheten alltid 100 procent. Men innan? Gisslanattacker är kanske det värsta som kan drabba ett företag. Så en procentsiffra för sannolikheten är värdelös som skydd. Lägg i stället resurserna på omvärldsbevakning, analys och bedömningar, skriver F-Secure i detta whitepaper. Där lär du dig de tre grundläggande teknikerna för strukturerad analys.
Varför lyckas cyberattacker?

F-Secure 2016-03-09

Varför lyckas cyberattacker?
Därför att det går. Så enkel är förklaringen till att företag drabbas av cyberattacker. Stora företag är måltavlor. Små företag är också måltavlor. Angriparen kan vara en underrättelsetjänst, en konkurrent eller ett kriminellt nätverk. Varför lyckas de? Därför att det går. Konsekvensen blir driftsstopp, skador, förlust av pengar, förlust av information, förlust av förtroende. Så se till att det inte går. Här ger dig F-Secure konkreta, namngivna exempel på cyberattacker med svåra följder – och råd om hur du skyddar ditt företag

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Dario Nazemson | Om cookies, personuppgifter & copyright
Magnus Ladulåsgatan 65, 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 | Copyright © 2018 International Data Group