Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
  • TechWorldFör it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
  • Topp100Sveriges bästa sajter och nättjänster.
Stäng
Sök
Whitepapers från Interxion
Interxion
 
UTVALDA WHITEPAPERS
Kan moln vara partiska?

Interxion 2016-04-11

Kan moln vara partiska?
Skaffa ett stort företags it-infrastruktur med ett litet företags kostnader. Det är kanske det bästa skälet för colocation – att placera sitt eget it-system hos ett företag som specialiserat sig på att se till att allt fungerar. Avbrottsfri ström, ventilation, katastrofsäkerhet, tjock lina till internet. Men om du hyr en bil på Statoil vill du kanske ändå kunna tanka på OKQ8. Så välj ett colocationföretag som låter dig välja.
Mera moln – mera krångel

Interxion 2020-11-06

Mera moln – mera krångel
Var det inte meningen att molnet skulle ge oss enklare IT-system – och spara pengar? I stället har krånglet bytt plats. Och kostnaderna för att flytta data till och från molnet äter upp besparingarna i maskinvara. Här presenterar Interxion sättet som förenklar nätverk och molnanvändning för företag med geografisk spridning – colocation med direktlinje till valfri molntjänst.
Data vantrivs i molnet

Interxion 2020-11-16

Data vantrivs i molnet
Molntjänster vill gärna bli ”en storlek passar alla”. Företaget slipper förstås kapitalkostnader för hårdvara och långdistansnätverk, men lösningen – molnet – blir som en svart låda. Om man själv vill ha full koll på säkerhet och svarstider och kunna anpassa mjukvaran är molntjänster inte optimala. Företag med geografiskt spridd verksamhet bör i stället överväga colocation, skriver Interxion i detta whitepaper.
Vad har colocation som din källare inte har?

Interxion 2021-03-16

Vad har colocation som din källare inte har?
Att ha servrar på pensionat betalar sig på många sätt. Med colocation delar flera företag och myndigheter på kostnaderna för avbrottsfri drift, hög bandbredd, dedikerad linje till molntjänster, energiåtervinning, tjocka väggar och väktare. För offentlig sektor är colocation ett sätt att trappa upp persondataskyddet utan att slösa med skattebetalarnas pengar.
Därför växer colocation

Interxion 2017-11-15

Därför växer colocation
Nya datacenter för colocation växer plötsligt upp som svampar och globala företag etablerar egna datacenters i Sverige. Skeptikerna till colocation blir all färre. Vad har hänt? Det ser ut som att argumenten för on-premise tryter när colocation blir allt större, bättre uppkopplade och säkrare, och digitaliseringen driver på. Men frågan är mångbottnad. Denna undersökning bland 752 europeiska företag från IDC, sponsrad av Interxion, förklarar trenden.
[hybrid cloud] PaaS, IaaS eller SaaS?

Interxion 2015-06-12

[hybrid cloud] PaaS, IaaS eller SaaS?
Är vi mitt i en omställning? Eller står det och väger? Att hybridlösningar är vanligare än ren molnteknik belyser vilka överväganden som styr. I detta whitepaper kan du läsa vilka krav som molntjänsterna måste visa att de klarar innan publika molntjänster blir ett fullvärdigt alternativ.
Låt inte molnhajpen skymma sikten

Interxion 2019-02-19

Låt inte molnhajpen skymma sikten
Molntjänster har fördelar. Men – de passar inte för allt. Känsliga data bör kanske ligga på företagets egna servrar. Äldre system som är affärskritiska kan vara svåra att migrera. Den bästa lösningen är ofta en kombination av egna system, privat moln och externa molntjänster – ett så kallat hybridmoln. Låt Interxion berätta mer.
[trendspaning] Så förändras finans-IT

Interxion 2017-09-18

[trendspaning] Så förändras finans-IT
Digital transformation, mobila användare och GDPR är tre viktiga krafter som driver förändringen av finansföretagens IT. Hur kommer detta förändra bank- och finanssektorns vägval av olika driftformer och leveransmodeller? Branschen är traditionellt konservativ och behåller fortfarande majoriteten av driften i egen regi, men trenden går utåt från det egna datacentret till mer flexibla lösningar. Läs mer i denna rapport från IDC och Interxion.
Colocation –  läge, läge, läge för molnet

Interxion 2019-02-13

Colocation – läge, läge, läge för molnet
Det vi kallar för ”molnet” brukar i själva verket vara flera slags tjänster som ingår i företagets digitala resurser. Man talar om hybridmoln. Och trots växande anslutning till molntjänster får företag inte glömma sådant som IT-säkerhet, accesstider och reservkraft. Därför, skriver Interxion i detta whitepaper, finns det många fördelar med colocation – att placera servrar för molnbaserade tjänster i neutrala datacenter nära molnoperatörerna.

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Dario Nazemson | Om cookies, personuppgifter & copyright
Magnus Ladulåsgatan 65, 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 | Copyright © 2018 International Data Group