Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från sajterna i vårt nätverk.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
Stäng
Sök
Whitepapers från Interxion
Interxion
 
UTVALDA WHITEPAPERS
Colocation –  läge, läge, läge för molnet

Interxion 2019-02-13

Colocation – läge, läge, läge för molnet
Det vi kallar för ”molnet” brukar i själva verket vara flera slags tjänster som ingår i företagets digitala resurser. Man talar om hybridmoln. Och trots växande anslutning till molntjänster får företag inte glömma sådant som IT-säkerhet, accesstider och reservkraft. Därför, skriver Interxion i detta whitepaper, finns det många fördelar med colocation – att placera servrar för molnbaserade tjänster i neutrala datacenter nära molnoperatörerna.
Befria fintech från fultech

Interxion 2021-11-16

Befria fintech från fultech
På en bas av gamla system utvecklar finansföretag punktlösningar. Punktlösningarna gör väl vad de ska. Men helheten blir lätt ett invecklat maskineri som prövar medarbetares och kunders tålamod. Här introducerar Interxion Pervasive Datacenter Architecture, PDx. Det är en metodologi för att strukturera om finansiella IT-system baserat på plats, arbetsflöden, användare och datalagring.
Vad har colocation som din källare inte har?

Interxion 2021-03-16

Vad har colocation som din källare inte har?
Att ha servrar på pensionat betalar sig på många sätt. Med colocation delar flera företag och myndigheter på kostnaderna för avbrottsfri drift, hög bandbredd, dedikerad linje till molntjänster, energiåtervinning, tjocka väggar och väktare. För offentlig sektor är colocation ett sätt att trappa upp persondataskyddet utan att slösa med skattebetalarnas pengar.
Data vantrivs i molnet

Interxion 2020-11-16

Data vantrivs i molnet
Molntjänster vill gärna bli ”en storlek passar alla”. Företaget slipper förstås kapitalkostnader för hårdvara och långdistansnätverk, men lösningen – molnet – blir som en svart låda. Om man själv vill ha full koll på säkerhet och svarstider och kunna anpassa mjukvaran är molntjänster inte optimala. Företag med geografiskt spridd verksamhet bör i stället överväga colocation, skriver Interxion i detta whitepaper.
Därför växer colocation

Interxion 2017-11-15

Därför växer colocation
Nya datacenter för colocation växer plötsligt upp som svampar och globala företag etablerar egna datacenters i Sverige. Skeptikerna till colocation blir all färre. Vad har hänt? Det ser ut som att argumenten för on-premise tryter när colocation blir allt större, bättre uppkopplade och säkrare, och digitaliseringen driver på. Men frågan är mångbottnad. Denna undersökning bland 752 europeiska företag från IDC, sponsrad av Interxion, förklarar trenden.
Låt inte molnhajpen skymma sikten

Interxion 2019-02-19

Låt inte molnhajpen skymma sikten
Molntjänster har fördelar. Men – de passar inte för allt. Känsliga data bör kanske ligga på företagets egna servrar. Äldre system som är affärskritiska kan vara svåra att migrera. Den bästa lösningen är ofta en kombination av egna system, privat moln och externa molntjänster – ett så kallat hybridmoln. Låt Interxion berätta mer.
[hybrid cloud] PaaS, IaaS eller SaaS?

Interxion 2015-06-12

[hybrid cloud] PaaS, IaaS eller SaaS?
Är vi mitt i en omställning? Eller står det och väger? Att hybridlösningar är vanligare än ren molnteknik belyser vilka överväganden som styr. I detta whitepaper kan du läsa vilka krav som molntjänsterna måste visa att de klarar innan publika molntjänster blir ett fullvärdigt alternativ.
Kan en CIO göra om IT – ensam?

Interxion 2021-11-22

Kan en CIO göra om IT – ensam?
Hälften av medarbetarna behöver vidareutbildning. Hur ska då IT-chefen kunna driva igenom en nödvändig transformation? Molntjänster, AI, kantdatorsystem, robotautomatisering… Men tänk inte på tekniken. Företagets behov bestämmer IT-strategin. Strategin formar arkitekturen. Inte omvänt. Läs mer om hur man som CIO tar helhetsgrepp på den digitala transformationen i detta whitepaper från Interxion.
Mera moln – mera krångel

Interxion 2020-11-06

Mera moln – mera krångel
Var det inte meningen att molnet skulle ge oss enklare IT-system – och spara pengar? I stället har krånglet bytt plats. Och kostnaderna för att flytta data till och från molnet äter upp besparingarna i maskinvara. Här presenterar Interxion sättet som förenklar nätverk och molnanvändning för företag med geografisk spridning – colocation med direktlinje till valfri molntjänst.

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Dario Nazemson | Om cookies, personuppgifter & copyright
Magnus Ladulåsgatan 65, 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 | Copyright © 2018 International Data Group