Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från sajterna i vårt nätverk.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
Stäng
Sök
Whitepapers från Qlik
Qlik
 
UTVALDA WHITEPAPERS
Taktisk BI för beslutsfattare

Qlik 2017-09-11

Taktisk BI för beslutsfattare
Beslutsfattare fattar beslut så fort de kan baserat på de data de har, men information ”ruttnar” över tid varför tidsaspekten är en fundamental faktor för korrekta operativa beslut. Beslutsfattare inom organisationer som har tillgång till korrekta data i realtid, eller nära realtid, har därför störa chans att fatta rätt beslut. Det visar denna rapport från Aberdeen Group i samarbete med Qlik.
Excel på gränsen till nervsammanbrott

Qlik 2017-09-18

Excel på gränsen till nervsammanbrott
Excel är inte till för dataanalys, och har du testat att jobba med ett kalkylark i mobilen? Excel utvecklades för enskilda användare på stationära datorer. Idag är mobilanvändarna fler än desktopanvändarna och kraven höjs på att användarna ska få åtkomst till data från vilken enhet som helst. Äkta dataanalys kräver system byggda för det. Detta whitepaper från Qlik visar de sju vanligaste tecknen på att ni vuxit ur Excel, och visar vägen mot riktig dataanalys.
The Economist: Säljprocesser älskar data

Qlik 2015-09-18

The Economist: Säljprocesser älskar data
En färskt undersökning från The Economist - kanske världens mest renommerade ekonomiska tidskrift - tvekar inte: de företag som har högst prestanda i försäljningen, de som verkligen uppfyller säljmålen, är de som ger säljorganisationen tillgång till lättillgänglig och användarvänlig affärsdata. Skillnaden mot övriga företag är tydlig.
Så övertygar du människor med data

Qlik 2017-09-25

Så övertygar du människor med data
Enligt en Stanford-forskare har människor 22 gånger större förmåga att komma ihåg, och ta till sig, en berättelse än de fakta berättelsen bygger på. Människor har berättandet i sitt DNA. Efter arbetet med din analys, när du vill få människor att förstå, och agera på, de resultat du kommit fram till, når du mycket större framgång om du förstår hur du skapar ett narrativ kring dina resultat. Detta utmärka whitepaper från CITO Research, sponsrat av Qlik, förklarar hur du skapar en berättelse av data.
7 myter om dataanalys i molnet

Qlik 2017-09-19

7 myter om dataanalys i molnet
Dataanalys är dyrt, svårt, komplicerat, kräver jätteresurser och kan bara användas av vetenskapsmän i vita rockar. Fel, fel, fel och åter fel. Fetfel faktiskt. Men ingen rök utan eld - myterna kring dataanalys har en historisk bakgrund. Men nu skriver vi 2017 och dataanalys är, eller borde vara, var kvinnas och mans arbetsverktyg och vardag. Faktum är att de flesta företag och organisationer har allt att vinna på att sätta moderna analytiska hästkrafter i händerna på informationssamhällets kunskapsarbetare. Läs mer i denna eBook från Qlik.
[infographic] Därför gnäller CIO:er

Qlik 2015-09-18

[infographic] Därför gnäller CIO:er
Du är CIO/IT-chef. Låt oss gissa vad du är mest trött på i din roll - du har mindre resurser, men kraven från verksamheten bara ökar? Som tur är finns det givetvis tekniska lösningar på allt, eller hur? Ladda ned denna infographic - du är bara ett Qlik från en lösning.
Verktyg för en stark säljorganisation

Qlik 2015-03-20

Verktyg för en stark säljorganisation
I detta whitepaper från Qlik beskrivs fyra förutsättningar för en framgångsrik säljorganisation som också är grundpelarna i självbetjänings-BI. För ingen kan hitta smartaste vägen till bra resultat som motiverade medarbetare.
Därför är Analytics en lagsport

Qlik 2017-08-29

Därför är Analytics en lagsport
Om analytikern är mästare på att räkna — blir analysen bra? Pekar den mot rätt beslut? Risken är att man tror att exponentiellt växande datamängder innehåller all relevant information – algoritmerna gör resten. Men, skriver Aberdeen Group, input från alla delar av organisationen gör analysen bättre. Det går helt enkelt bättre för företag som tillämpar kollaborativ analys. Se siffrorna i svart på vitt.
Så jobbar IT på toppföretagen

Qlik 2017-09-11

Så jobbar IT på toppföretagen
Allt ditt företag behöver veta finns i företaget – någonstans. Det skriver Aberdeen Group i detta whitepaper. Det som särskiljer de mest framgångsrika företagen är att de lockar fram den kunskapen. Och det kräver analys baserad på nära koppling mellan affärer och IT. Ledande företag sätter analysverktyg i händerna på alla.

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Dario Nazemson | Om cookies, personuppgifter & copyright
Magnus Ladulåsgatan 65, 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 | Copyright © 2018 International Data Group