Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från sajterna i vårt nätverk.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
Stäng
Sök
Whitepapers från Specops Software
Specops Software
 
UTVALDA WHITEPAPERS
Lösenord - Hur svårt kan det va?

Specops Software 2018-08-23

Lösenord - Hur svårt kan det va?
Inte ens organisationer för regelefterlevnad, som NIST och NCSC är överens om vad som utgör ett säkert lösenord eller hur lösenord bör hanteras. Jo, en sak är de överens om: Använd lösenordslistor över enkla och/eller läckta lösenord. Lyft bort ansvaret för lösenord från användaren till systemen, och stoppa dåliga lösenord. Detta whitepaper från Specops ger dig vettiga guidelines kring lösenordshantering.
Lösenordsalzheimer – pengar att återvinna?

Specops Software 2015-11-11

Lösenordsalzheimer – pengar att återvinna?
40 procent av supportkostnaderna skulle kunna användas till viktigare saker ifall användarna kom ihåg sina egna lösenord. Men det gör de inte. Skulle användare kunna återställa lösenorden utan att belasta supporten? Hur skulle det gå till – när de har glömt sina lösenord? Det finns lösningar, men hur säkra är de?
Dataintrång – här är hackarnas lättaste väg in

Specops Software 2016-09-01

Dataintrång – här är hackarnas lättaste väg in
Företag drabbas i allt större omfattning av dataintrång och informationsstölder, något som idag är ett av de största hoten som ett företag kan råka ut för. Riskerna inkluderar ett skadat varumärke och läckt information, något som oftast har förödande ekonomiska konsekvenser. Ingen organisation är starkare än sin svagaste länk och lösenord är ett mycket tunt skikt mellan er och ovälkomna gäster.
Gartner: Lösenord 4 av 10 ärenden

Specops Software 2015-08-03

Gartner: Lösenord 4 av 10 ärenden
Glömda lösenord kostar arbetstimmar. Särskilt efter semestern. Så självbetjäning är en bra investering. När användarna själva återställer sina lösenord får IT-avdelningen tid för mer väsentliga projekt.
Myggor, glass och glömda lösenord

Specops Software 2016-05-16

Myggor, glass och glömda lösenord
Augusti - sol och bad, kräftor och surströmming, och glömda lösenord. Supportärenden gällande glömda lösenord och/eller låsta datorer toppar i augusti, men är i grunden lika onödiga året om. Det behöver inte vara så här. Med rätt system kan användarna lösa sina lösenordsproblem själva, och du kan minska era supportärenden med 40 procent.
Är

Specops Software 2015-10-30

Är "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" ett bra lösenord?
Längden har betydelse. Men svåra lösenord behöver inte vara svåra. Man kan skapa policys som ger extremt svårknäckta lösenord, men är lätta att komma ihåg. Kolla tipsen för bättre lösenordspolicys.
10 tecken att du har lösenordsproblem

Specops Software 2016-05-25

10 tecken att du har lösenordsproblem
Post-it-lappar under tangentborden och namn på hunden är bara början. Har du inget vettigt system på plats kommer användarna hitta på den ena galenskapen efter den andra. Och gissa vad - när känsliga saker skyddas med ”fido123” kommer du-vet-vad träffa fläkten förr eller senare. Som säkerhetsansvarig står du för nära.

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Dario Nazemson | Om cookies, personuppgifter & copyright
Magnus Ladulåsgatan 65, 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 | Copyright © 2018 International Data Group