Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från sajterna i vårt nätverk.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
Stäng
Sök
Whitepapers från Veeam
Veeam
 
UTVALDA WHITEPAPERS
Backup på Teams? Du skojar…

Veeam 2021-12-07

Backup på Teams? Du skojar…
Att det är krångligt är ingen ursäkt. Men hur tar man backup på filer som är utspridda i ett helt företagsnätverk? I Microsoft Office-applikationer och i Exchange-konton. (Microsoft tar inte backup åt dig.) Och hur gör man backupen överskådlig och sökbar? I denna resonerande artikel från Veeam får du veta hur Microsoft Exchange sparar filer och hur det går till att ta backup på ett lapptäcke.
[best practise] 10 trix för VMware Data Availability

Veeam 2015-11-27

[best practise] 10 trix för VMware Data Availability
Exakt vad tar man backup på i ett virtualiserat it-system? (Om man alls tar backup.) Alla inser nog att det som är virtuellt också behöver säkerhetskopieras. Men har alla tänkt igenom vad som är den säkraste och mest kostnadseffektiva metoden att ta backup i en virtualiserad miljö som VMware?
Backup kostar extra

Veeam 2019-06-12

Backup kostar extra
Man kan säga att det är en logisk omöjlighet att ha backup som del av en molntjänst som Office 365. Backupfiler ska ju inte sparas i samma miljö som de aktiva filerna. De måste lagras fysiskt och logiskt skilda från källan. Inte i samma molnservrar. Slutsats: backup är användarens ansvar. Här beskriver Veeam hur man organiserar backup för molnbaserade tjänster
Strategi för affärskritisk molninfrastruktur

Veeam 2018-10-31

Strategi för affärskritisk molninfrastruktur
Hittills har molntransformation till stora delar handlat om att skära kostnader, men nu är branschen redan inne i nästa generations molnstrategier där "molnet först" är den grundläggande affärsmodellen. Molnet som "något annat" är inte längre relevant; idag har många företag strategisk, affärskritisk hybrid infrastruktur hos olika molnleverantörer, på olika tjänstenivåer och i blandade miljöer. Att ha en samlad överblick är allt viktigare. ESG och Veeam beskriver i detta whitepaper strategier för en sammanhållen och skalbar operativ ledning och överblick av företagets molninfrastruktur.
Bli expert på dataskydd

Veeam 2016-03-21

Bli expert på dataskydd
Att skydda data i en modern datacenter-miljö handlar om bra mycket mer än att ta snapshot på virtuella maskiner. Utvecklingen mot allt mer konvertering av infrastrukturen ställer krav på teknikerna att skydda data utifrån nya förutsättningar. Hur skyddar du data korrekt i en dynamisk miljö med allt högre grad av virtualisering?
Skyll inte på Office 365

Veeam 2020-09-21

Skyll inte på Office 365
Backup är långsiktigt. För efter sex månader lönar det sig inte att leta i papperskorgen efter en försvunnen fil. Därför är det viktigt att ha i minnet att Microsoft Office 365 inte har inbyggd backup. Bara en papperskorg. Precis som en persondator. Och vem vet när lagar och bestämmelser, eller interna utredningar, kräver filerna på bordet? Kanske efter flera år. Läs mer i detta whitepaper från Veeam.
Så rattar du AD i Powershell

Veeam 2016-02-29

Så rattar du AD i Powershell
När AD:t växer kommer förr eller senare ADAC och ADUC kännas klumpiga som bäst och omöjliga som värst. Powershell å andra sidan växer med uppgiften. Microsoft släppte nyligen en PS-modul för administration av AD. Kom igång idag och lär dig hur det funkar - den tiden tar du igen snabbt.
Så stoppar du ransomware på företaget

Veeam 2018-10-31

Så stoppar du ransomware på företaget
Utvecklarna av ransomware flyttar alltmer fokus från privatpersoner till företag. Ransomware-haveriet på Maersk visar vilka oerhörda summor en attack kan kosta ett globalt företag. Men väl rustade företag har också goda möjligheter att stoppa ransomware-attacker genom de kontrollmekanismer som står till buds, bara de nyttjas korrekt. Att snabbt och kostnadseffektivt kunna återställa angripna system tillhör på samma sätt en del av den strategiska verktygslådan. ESG och Veeam beskriver i detta whitepaper vilka verktyg och strategier du bör tillämpa för att proaktivt bekämpa de attacker som garanterat kommer.
Så hanterar du virtuell Linux

Veeam 2016-04-29

Så hanterar du virtuell Linux
Linux används flitigt även i de mest kritiska verksamheter, och operativsystemet har vunnit mångas hjärtan. Detta whitepaper diskuterar hur du bäst säkrar Linux-gäster och hur du kan använda Linux som lager (repository) för backup av virtuella maskiner. Även om du inte använder Veeam ger detta whitepaper bra information, kloka råd och ”best practice”, både för vSphere och Hyper-V.

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Dario Nazemson | Om cookies, personuppgifter & copyright
Magnus Ladulåsgatan 65, 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 | Copyright © 2018 International Data Group